Passionsbrott, destruktiva relationer och svartsjukedraman

Listan på omskrivningar kan göras lång, men när man kommer till pudelns kärna så handlar det alltid om en och samma sak. Makt och kontroll.

Nu har det hänt igen, Papa Dee, vem kunde tro det? säger många, men som vi alla vet kan det vara VEM SOM HELST som utför dessa brott. Han har slagit sin fru sönder och samman så att grannarna trodde att hon skulle dö. Men det finns tvivlare. De säger att ingen kan förstå hur deras förhållande ser ut, man ska inte döma förrän man vet alla omständigheter och hans fru är ju en svårhanterad person, hon lär ju ha del i det hela.

En av dessa tvivlare är frun själv. Ingen överraskning. Hon är mitt i en relation som brytit ner henne psykiskt och fysiskt och har ett ton av skuld och skam på sina axlar, det är inte lätt när den man älskar skadar en. Slagna kvinnor älskar också sina män.

Men hey -  hur passionerat ett förhållande än är så är det väl aldrig okej med våld? Vem är det som tycker det egentligen? Vilka omständigheter är det som kan rättfärdiga våldet?

Undra om det är det här Gyllenhammar och Zandén menar med ett passionerat och osvenskt förhållande? Ja, det verkar ju rätt härligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0