Anledningen

till att jag inte bloggar i samma mängd som förr är detta.

Ett hus till kameran

var en av de grejer jag hade önskat mig. Nu kan jag stoppa in min lilla kamera och dyka ner på havsbotten och plåta hur mycket jag vill. Ända ner tíll 40 meter klarar sig kameran i denna snygga lilla plastlåda. Sen ser det ju ut som en leksak och det gör ju saken ännu roligare. Som min mor sa; "skulle jag hitta en sån där på stranden skulle jag ju ge den till nån unge". Jaja.

image126

Utöver kamerahuset fick jag också strumpor, örhängen, böcker, pengar och snygga plåtburkar. Bra grejer helt enkelt. Av mig själv fick jag en kjol, underkläder och lite armband.

Idag är ingen vanlig dag...

...för det är Idas födelseda, hurra hurra hurra! Happy birthday to me, happy birthdag to me, happy birthday greatest Ida, happy birthday to me. Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan vi har den äran, vi har den äran att gratulera!

Jag fyller år idag.

image125

Helgen i citat

Maria i Sunne efter att den 54:e raggarbilen glidit förbi oss:

"Fatta, vi är som Victoria Silvestedt i den här stan"

Maria mitt i natten:

"Det blir lax idag. Vi tar laxen, slasken, SAXEN. Var är saxen?! Du ligger på saxen!"

Anonym kvinnojourare 1 vid eftermiddagfikat:

"Det är nån sorts nutrilett i den här, inget vidare alls"

Anonym kvinnojourare 2 i talarstolen i stora salen:

"Jag kandiderar till ordförande för jag har så snygga bröst."

En av ovanstående kvinnojourare:

"Ja, vi döper om vår jour till Bitterfittan. Du har kommit till kvinnojouren Bitterfittan, du pratar med Anette"


Fotnot: Anette heter egentligen något annat och personerna i inlägget har ingenting med verkligheten att göra.

Man ger han lillfingret...

...och han tar hela handen. Hittade ölkorv i kylen och frågade Jonas om han skulle ha. Det verkade inte duga med bara en så han käkade upp alla tre (utom tre små bajskorvsstumpar som han tydligen ville spara) och hämtade en öl på det. Hmm... är min pojkvän ölkoholist?

1:a på önskelistan

inför min födelsedag ligger massagedynan från OBH Nordica. Så jäkla skön grej att ha hemma, kan massera hela ryggen och även butten, perfekt för hemmakvällar! Har sett den på elgiganten, eller sett och sett, brukar sluta med att jag chillar i den ett par tio minuter när vi är där. Skitbra att glida förbi elgiganten efter en runda på IKEA eller så. Hett tips!

image124

Enda minuset är väl att den inte ser 100 procent snygg ut, men det får man fan ta!

Sommaren tar form

Inte mycket är bestämt inför summerseason 2008, men en sak är säker, festivaler blir det. I år satsar jag på Arvikafestivalen (som vanligt, men så är den jävligt grym med) och Storsjöyran. Ska bli spännande med yran, hoppas på riktigt fint väder där, då tror jag det blir nice. Kent spelar på båda två och de är ju alltid nice att höra utomhus på sommaren.

image123


Så himla sugen på dykning

Satt och kollade runt på diverse dykföreningar och letade bland annat efter våra kära vänner på Kon-tiki på Khao Lak, men deras hemsida verkar inte finnas ute på cyberspace längre. Blev i alla fall så himla sugen på att få plumsa ner och vara tyngdlös ett tag. Dykning är så himla nice, för man blir så sjukt avslappnad, det är ingen extremsport för den som trodde det. Jag har ju dock aldrig dykt i Sverige och vet inte om jag skulle klara mörkret... möjligen dagtid, men ska jag ta mitt advanced här så måste jag ju köra djupdyk och nattdyk, och det kan bli jobbigt i svenska vatten för min del.

Puss å kram

image118

Hälsovecka, hälsovecka

image117


Kan det bli bättre egentligen, hälsovecka på jobbet som sedan ska avslutas med långhelg på Selma spa. Idag var jag på form här i Knifetown och testade massa maskiner, sprang på rullband och cyklade. Efter en timmas träning är jag rätt mör. Det var dock lite trist, form var inte riktigt mitt ställe, technomusik, lunchos och massa mammor som bytte blöja på golvet i det pyttelilla omklädningsrummet... Nja, imorgon får jag nog testa hälsohuset istället.
I eftermiddag blir det föreläsning om motivation, kan behövas.
Nu: LUNCH!!

Hittade bilder

från den magnifika konserten med Kate Nash i lördags. Var riktigt bra faktiskt, hon var på som tusan och det kändes att hon tyckte det var schysst stämning. Måste kolla upp vad låt nr. 5 hette, den var grym.  Det var kul när förbandet (Mystery Jets, som för övrigt också var braiga) kom in på scen efter spelningen och de jammade loss på Stop in the name of love tillsammans. Man kunde inte annat än att digga med och vara glad.

image116

Jag längtar till Selma

På fredag ska vi dra till Selma Spa i Sunne på ROKS årsmöte. Jag längtar som tusan. Ska försöka testa några pass, bada, kanske ta någon behandling och förhoppningsvis äta supergod mat. Kan det bli bättre? Dessutom har spännande förhandlingar utlovats. Det enda problemet kan vara att jag har lite för höga förhoppningar.

image113 image114 image115

Mys i soffan

Måndagar är grymma tevedagar. Anna Piehl och Häxdansen typ samtidigt och senare blir det 100 höjdare. Håller på och lagar matlåda samtidigt som jag myser i soffan med en latte, niice. I Knivsta är det hälsovecka och imorgon ska jag testa gymmet på form, det är schysst verkar det som. Trevligt att försöka bli lite fit en vecka om året i alla fall.


Stegräknaren

Min syster och jag har likadana mobiler. Den största skillnaden märkte jag dock i att hon tydligen går mycket fler steg än vad jag gör per dag. Hennes rekord är på över 20.000 steg, det är nästan två mil det... Jag måste försöka utmana detta och har bestämt mig att i alla fall gå över 10.000 steg per dag. Det är en början i alla fall :)

image112

Marängsviss och Core

Var på ett core-pass för första gången i mitt liv, det var jobbigt men jag blev inte slut. Hoppas på träningsvärk imorgon i vilket fall. Lokalen på Hälsohuset här i K-town är i alla fall mysig, där kan jag tänka mig att gå fler pass.

På fritids vankades det marängsviss som vart väldigt rinnig. Tips: gör inte med vaniljvisp, även om det är nyttigare. Soft, nu slutar jag och ska kila iväg på jourmöte med tjejerna. Fän va gött. See ya!

image111

Dags att bänka sig

framför teven såklart. Ska slå på femman och se vad En callgirls dagbok kan vara för ett program... Låter lite som ett i mängden av de propaganda program som finns om den lyckliga horan. Men jag kan ju ändå hoppas att detta är ett trendbrott så att det inte bara handlar om hur nice hennes liv som eskortflicka alltid är och hur respekterad och självständig hon ses som av sina kunder. Fattar inte hur man kan visa program på teve som visar prostitution som en dans på rosor. Jag är ledsen, men gränsen mellan bra sex och sexuellt utnyttjande är luddig, och det här gör inte saken bättre.

Sedan blir det Cold Case, har inte kollat förr men tänkte ge det en chans.

Natti puss

Vårskor

Var ju tvungen att investera lite. Denna gång slog jag till på tre par skor till priset av två på Skopunkten. Gissa vilka som var sista valet?

       

Sko nr. 3 såg dock inte ut så, utan var helvit med blå rand nedtill. Hittade inte någon bild på den på hemsidan...

Ratta in radion 2

ytterligare ett inlägg på samma inlägg då min dag varit fylld av radiolyssnande. Ska nopg börja gå promenader mellan 18.03 och 20.00 på söndagkvällar för då sänds nämligen Sveriges bästa dokumentärprogram (alla kategorier) ut i etern via p3.
Idag handlade det om Bordellhärvan som Sveriges dåvarande justitieminister var insyltad i under 70-talet. Mycket intressant.
Dokumentärer är dessutom ypperligt att ladda ipoden eller mobilen med inför resor. Kolla in p3 Dokumentärs sida och ladda ner ett par styckna, Myten om mödomshinnan och Orgasmen är två jag kan rekommendera, men även IT-bubblan, DC3:an, IB-affären, Tvångssteriliseringarna och Göteborgsbranden är sådana jag minns och som satt sina spår.

image105

Ratta in radion

På SR P3 idag 11.03, då är det Mammas Nya Kille, troligen Sveriges bästa humorprogram i radio just nu. Katla, Mangan, Patrik, de fyller upp med glädje så här på söndagsförmiddagen när vädret är lite pissigt ute. Ska bänka mig framför radion nu. Niice!

image104

Grattis brorsan!

Idag fyller lillebror fjortis. Kul för han. I övrigt blir det en ganska trist dag. Ska träna lite, åta lite frukost, sen blir det  stan och förhoppningsvis kan jag hitta ett par jeans. Lägenheten behöver städas också...himla skit...

Lite bilder på bro i alla fall:

         

Idag blir det konsert

med söta Kate Nash på Debaser Medis, ska bli supergött att digga till poppig musik. Synd bara att jag har en headache som inte verkar ge sig för lite värkpiller.

image100



Kat von D

Sitter och kollar på Miami Ink så här på morgonen. Jag blir helt imponerad av Kat. Hon måste ju vara en av de coolaste tjejerna på teve just nu. Diggar hennes stil, fräsh brud helt enkelt, nästa gång vill jag bli tatuerad av henne :) Nej, nu ska jag fortsätta kolla och få goa idéer.

image99

Snyggaste killen

Sitter framför teven och käkar godis, och jag måste medge att i samma soffa sitter en av världens snyggaste killar. Jo, det är sant, det är min älskade Jonas. Nyrakad (på skallen) och fin. Jag känner mig så himla glad att jag har honom.

Matmuffins och papper

Är hemma och är sjuk och tycker hemskt synd om mig själv. Jag ska straxt återvända till Årsmötespropositioner som ska läsas, och även ta mig en liten bit att äta, blir mina hemlagade matmuffins. Smarrigt!

Matmuffins

5 dl vetemjöl image98
3 dl grahamsmjöl
75 g margarin
2 msk olivolja
4 dl mjölk
2 tsk salt
1-2 tsk bakpulver
svarta urkärnade oliver
soltorkade tomater
broccoli
ruccolasallad
riven ost


Sätt ugnen på 250 grader. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, margarin, olja, mjölk, salt och bakpulver så att det blir en lagom rinnig smet. Smaka gärna av om du törs, det kan behövas extra salt eller olja. Hacka oliver, tomater, ruccola och broccoli och blanda i. Klicka ut i formarna och kör i ugnen ca 10 min. Ta ut och strö över osten. Grädda ytterligare 3-5 min.

400 pers hejar på random knattematch

det måste ju vara den bästa gruppen ever. Jag diggar verkligen idén, synd bara att de inte ska göra fler grejer, jag hade velat vara där. Heja knatters.

image95

Vilken dag

Idag har jag jobbat på mitt nya tjejjoursjobb, det var lite roligt, och det känns som om vi kommer göra så himla mycket bra grejer.
Sedan åt jag lunch med Maria och Emma, vilket var mycket trevligt, precis som vanligt.
Efter detta for jag till arbetet, slutade redan kl. 18 och drog hem för att läsa igenom lite mötespapper inför ROKS årsmöte nästa helg. Ska bli så tusans gött att dra iväg på spa och chilla med halva kvinno- och tjejjoursrörelsen.
Nu har jag kollat på spårlöst och insett att det är ett hyfsat bra program. Dags för te och macka! Weeho!


Födelsedag

för mitt och Jonas förhållande. 4 more years. heyejje.! Sitter och kollar på barnmorskorna på ettan, jag pallar inte sånt utan att gråta, helt stört.. Nu ska Jonas massera mina fötter. Puss kram!

Hittade en gammal bild

eller ja, så gammal är den ju inte, men en vimmelbild från Tjejjourens kickoff i januari om jag inte minns fel.

image94

Vi ser lite glada ut, jag har värsta minen för jag försökte hålla mig för skratt. Sunkigt dock att vimmelfotograferna alltid lägger på ett "snygghetslager" för att dölja finnar och shit. Folk ser lite mongo ut av det. Det menar jag dock inte att dessa snygga brudar gör. Hetast, bäst och roligast. Don't cha?

Vårpromenad

Helt härligt väder. Jag tog en promenad på jobbet tillsammans med B. Vi gick ner till Särstasjön och det var jättefint, jag älskar vatten såhär i solskenet, och riktigt behagligt väder var det. Såg ett gäng svanar och några kanadagäss. Nu står ritning på schemat. Ikväll ska jag och Jofa käka middag och fira att vi har varit ihop i 4 år, inte illa pinkat det.

image93

Jävla aprilskämt...

image92

Man skämtar inte om sånt här! Vi hade ett sprillans nytt LOST att kolla igenom, trodde vi... Tills en satans get och texten "april joke" fyller tv-rutan. Istället kommer programmet Flavor of love. (Ja, det stavas så). Skitprogram. Skitskämt. Skit helt enkelt. Jonas är så lättlurad. Lite kul at han blev grinig över att vi blivit lurade. Hehehe.



Kollade upp lite andra aprilskämt på wikipedia tidigare. Klassiker som nylonstrumpan, sandstranden i Sthlm, studentbostäder i Uppsala slott, Ronaldo till AIK mfl. Lite kul faktiskt. Finns även en radda från 2008 nu. UNT var inte lika heta i år. Trist.

Efter lunchen

kan jag konstatera att Soygurt inte var något för mig. Helt okej god, men har smakat mycket bättre youghurts before. En lite skojig grej är att KappAhl tydligen ska börja ta betalt för sina plastpåsar som man tidigare fått när man handlat. Ska vara ett miljömedvetet PR-knep om jag fattat det rätt. Frågan är om det kommer funka. Jag funderar på vad en kasse kan komma att kosta? Står inget på deras hemsida, men who cares.

Facials

Måste göra något åt dessa finners som pluppar upp. Det knasiga är att samtidigt som min hud är finnig blir den också torr som ett fnöske emellanåt. Måste ta och fixa nån grym ansiktskräm. Kanske ska testa Boots som dykt upp i Sverige. Har alltid trott att det är typ GBs motsvarighet till Barnängen, men jag erkänner att jag kanske hade fel där...

image91

Helgens film

image88Vi började med att kolla på Supersugen. Ganska dålig film med en hel del porr-romantik som inte kändes bra alls. Däremot var poliserna roliga, och McLovin var grym ända fram till den sjaskiga sex-scenen i slutet. Varför får alltid nörden den heta bruden? Så är det inte i verkligheten.

image89
Kollade även in Jumper. Helt okej tidsfördriv. Trist att se Samuel L som fulingen, man vill ju heja på honom! Men det var kul att han var med. Lite spännande då och då också.





Soygurt

Har aldrig testat det förr, men jag har hört från flera källor att det ska vara gott så efter lunch är det dags att avnjuta min första soygurt med blåbärssmak. Som glas har jag hört. Vi får väl se :)

image87

Potatispizza

En jättegod maträtt såväl till middag som lunch. Jag och brorsan testade receptet, men det går självklart att ändra hur mycket man vill. Vi serverade med kött vid sidan av, men det kan lika gärna läggas på eller hoppas över.

image86Potatispizza ca 4 port

10 medelstora potatisar
2-3 msk olivolja
Ruccolasallad
1 grön paprika
1 vitlök
2 tomater
200g riven mozzarella
Svarta oliver
Salt, peppar, basilika

Sätt ugnen på 275 grader. Skiva potatisarna i tunna "chips" och släng ner dem i en bunke. Häll över olivoljan samt salt och peppar. Lägg potatisen i en cirkel på plåt med bakplåtspapper. Kör i ugnen i 8-10 min.Hacka vitlöken och skiva paprikan och tomaterna under tiden.
Ta ut potatisen ur ugnen, lägg på vitlöken, ruccolan, tomaterna, paprikan och oliverna. Krydda med basilikan och ev. mer salt eller peppar. Strö över den rivna osten och grädda i ytterligare 8 min.

Klart! Servera gärna med pestosås eller någon smaksatt créme fraiche. Smaskens till sista slicken. 

Massa att ta igen!

Det har segat något så otroligt och varje gång jag velat skriva något så har det inte funkat, och då blir det ju inte riktigt lika kul.

RSS 2.0