Släng händerna i taket,

KEBAB! Är tjockt mätt efter min EXTRA STORA kebabtallrik från Gamlis Grillen. Mycket mycket gott. Det tog typ en timma från att vi lämnat Gränby Centrum (där jag hämtat ut min mobil igen, woho!) tills att Jonas kunde dra sig till minnes vart den där goda kebaben fanns, och då hade vi redan varit i Björklinge och Fullerö...

Bögigt

Min pojkvän snackar ofta om vad som är bögigt. Nu tyckte han tydligen att det var bögigt att en advokat svängde på höften medan han var ute och gick samt bar sin kavaj över ena axeln. Själv kollar han på Lets Dance, men det är inte bögigt. Vart går gränsen liksom. Please, someone tell me!

Zero

Jag har fallit dit igen, men nu är det okej, för jag är lite sjuk.

image85

Är nästan såhär het när jag cokar också.

I overheard

Två random persons på tåget. Det pratas porr. Jag kommer in ganska mitt i samtalet, och det verkar som om de flesta tycker att porr är helt okej, det är ju ett jobb som vilket annat, och ett gammalt sådant, kvinnor i alla tider har ju livnärt sig på pornografi.
Tillslut säger en kvinna: "Nej, men man skulle ju ändå inte vilja att ens dotter blev porrskådis. Det är ju ändå ett rätt skitigt jobb", varpå en av de andra svarar "Jo, men hellre det än städare i alla fall".

-Vem faan vill att ens dotter ska utsättas för övergrepp i en industri som gör kvinnor till objekt. Jag har funderat länge på hur man ens kan önska sin värsta ovän detta, men den här kvinnan verkar tycka att det är rätt okej för hennes dotetr. Schysst morsa.

Världens osmartaste "artikel"

Jag blir arg, jag blir frustrerad, jag vill visa dem, slå dem och förklara för dem. Jag vill att de också ska fatta och se, men när jag läser sånt här blir jag lite rädd, rädd att de aldrig kommer fatta. Det här med makt är en jobbig grej.
En sån sak som att det ens finns något som heter antifeministiska samfundet. Det är ju som att heta antihumana samfundet i mina ögon/öron.

Hejdå puckers!

Smarriga smyckers

image79

Denna sidan är grym, riktigt snygg sida, med tuffa smycken att inspireras av, en hel del kan man göra själv, mohaha.



Latte hemma

Jag äter rätt mycket these days, bra kombo när man inte heller kan träna. Nu ska jag fortsätta läsa min superbraiga bok som ger mig massa idéer, men framförallt kunskap.
Ska ta en latte från arla också, så himla gött att dricka kall mjölkdryck som man slipper göra iordning själv. Mumsigt fullibibblan!

image78

Vem är inte emot mord?

Kom på att jag tänkte jag skulle citera också. Hoppas ni vet vad piteåuppropet är, annars blir det till att läsa på, eller i alla fall googla.

Det kanske tydligaste nutida exemplet på när man ställer sig upp och gemensamt uppfostrar andra män är medieälsklingen Piteåuppropet, Det som startade som en manifestation mot Mäns våld mot kvinnor, efter ett mord i Piteå, har spridit sig, och idag finns en mängd mansgrupper runt om i landet, som säger sig arbeta för "jämställdhet". Jag var aldrig i Piteå för att medverka i eller bevaka det som hände.
Men jag kände då, och jag känner fortfarande, en stor olust att applådera något så självklart som att säga att man är emot en brottslig handling. Det är, precis som att säga att man är för "mänskliga rättigheter", totalt opolitiskt och därmed ofarligt. Alla håller med, och passar på att slå sig för bröstet och imponeras av sig själva.

-Victor Bernhardtz

Slut

Sim-Em är slut, helgen är slut, ledigheten är slut. Och det är inte kul kan jag säga! Fy tusan, varför måste jag gå upp? Jag ska iaf göra en radio/kassettbands-pärlplatta idag.

Tuffa trosor

Jag diggar trosor med attityd. Inget mesigt snobbenmönster här inte...

image76
image77

Inköpslistan

När jag får lön är det dessa som står högst upp på inköpslistan. Hoppas bara de finns kvar när det är dags...

  

Jeans från HM (ser bättre ut i verkligheten) och hood från TopShop.
Dessutom vill jag ha två linnen från gina tricot med ankare på, men de fanns inte på nätet, dåligt. Ginas sida är dessutom den kassaste ever, näst efter cubus.

Gick ju bra det där

Soran var ju grym, riktigt bra tycker jag.

En annan lite rolig länk är denna grej. Du kan göra en likadan genom att byta ut "du" i adressen mot vilket namn som helst. Vet i alla fall vem jag ska skicka den till... mohaha. Glöm inte 100 höjders på femman om 55 minuter. Undrar vad jag ska göra tills dess. Haha, skoja, vet precis vad jag ska göra. Puss kram

Missa inte Soran

image68


Missa för tusan inte Knivstas stolthet Soran Ismail i Parlamentet ikväll 20.30. Har sett honom live förr, och det är bra. Hoppas det blir ännu mer bra ikväll! Lycka till!

Obesvarade sms...

Får be om ursäkt för att jag är kass på att besvara sms, men min jävla cp-låndemobil från AirCall är värdelös! Nokia 3650 heter den och kommer från stenåldern. Det finns inte T9, vilket gör att det tar timmar och mycket tålamod att skriva sms. Dessutom är den en riktigt klump, får inte plats i fickan ens i mina mest baggy jeans. Så köp inte en sån om ni mot all förmodan skulle fundera på det (om den mot all förmodan fortfarande finns på marknaden.

PS. Den som kom på det här med att sätta knapparna i en cirkelformation borde skjutas. Aahh...

image67

Så här snygg, smidig och liten är luren. Har haft den mer än en månad nu...

Mamma räddade skinnjackan!

Min skinnjacka har haft några oförklarliga vita fläckar sedan Roskilde -07. Det kan ha något att göra med fukten i tältet, tandkrämstuben som gick sönder och massa annat. Hur som helst nämnde jag detta för min mor som tipsade om olivolja. Yes, jag drog hem och gnuggade in, och det funkade fint som snus!
Nu är det bara till att få bort fläckarna från innertyget.


image66

Såhär ser min skinnjacka typ ut, inte riktigt lika hängig dock. Kul att kunna ha den en festivalsommar till :)

"Kan singstar-Ida komma till kassa 2, tack"

Sara är bra rolig hon. När jag står och väljer bakismat som bäst inne på Luthagens Livs hör jag någon ropa ut i högtalarsystemet.
I min bakisförvirring fattar jag inte att det är mig det handlar om trots att både mitt namn och singstar nämns, men när jag närmar mig kassan sitter Sara där med ett leende och säger "hörde du inte att jag ropade på dig, singstar-Ida till kassa två?".

Det var skönt att få en frisk promenad i det fina vädret.

image65

kära Ica Luthagens livs. Idag fanns det räksmörgås för 19.90. Hoppas den var bra för jag har hört riktigt nasty stories om vad gamla räkor kan ställa till med.

Påskilicious

Lite bilder från tiden som flytt de senaste dagarna.


Bakis

Har tagit mig från sängen till soffan, druckit O'boy och ätit macka, men inget verkar hjälpa mot känslan i magen... Älsklingen har gått och lagt sig igen, och jag borde ta en dusch. Fan vad trashigt detta låter.
Var en kalaskväll igår på Platina med mina favvovänner. Jättekul att Sara var här och sjöng med oss innan också. Nej, blir nog en till macka och ännu mer Made på MTV. Hallå livet!

Tack för basshunter

Vilken kväll igår, lite sång (eller vad man nu ska kalla det), lite dans, lite naket (nej, inte alls). På något mystiskt sätt har Boten Anna blivit en del av min singstar samling. Tack Maria :)

image55

Who's idea was it?

Tog en paus från singstar-sjungandet och kollar lite på film. Jag nämner inga namn p.g.a. upphovsrättsliga skäl, men den är bra.

image54

så puttignuttig!

Shopping och lunch

Åt lunch i stan med loverboy, jag käkade vegpasta på Waynes medan han knaprade på en torr focaccia. Surt.
Sedan köpte jag en adidasjacka och ett linne med ankare från H&M. Känns nice. Nu ska jag pyssla om mig själv en stund, dvs. färglägga naglarna och smörja in sjöjungfrun.

Ha det gott!

image53

Lunar för hela slanten

gå in och kolla vet jag, troligen världens bästa lunarkrypin. Puss kram!


Nähä?

Från unt.se:

"Att i förväg dela ut så kallade akut p-piller till tonårsflickor leder inte till ökat slarv med vanliga p-piller eller mer oskyddat sex, visar en studie. "

"Tre och sex månader efter besöket vid Ungdomsmottagningen gjordes telefonintervjuer med flickorna i studien. Under detta halvår hade ungefär 40 procent på nytt riskerat att bli gravida efter att ha haft oskyddat sex.
Sådant slarv med p-medel var dock ungefär lika vanligt bland dem som fått en extra dos akut p-piller som bland dem som inte fått det.
 - Däremot var andelen som använt dagen efter-piller betydligt högre i gruppen som fått en extra dos av dem. Flickorna i den gruppen tog också sin akut p-piller i genomsnitt tolv timmar tidigare än flickorna i jämförelsegruppen, säger Maria Ekstrand.
Av flickorna som fått den extra dosen använde 31 procent akut p-piller åtminstone någon gång under uppföljningen, av övriga flickor bara 19 procent
. "

Självklart funkar det. Är glad att även Ungdomshälsan kommit på att förebyggande arbete kan vara bra att pyssla med.

LOST

- fortfarande bästa teveserien. Även om det har blivit lite för många episoder och lite väl förutsägbart och långrandigt diggar jag det. Jag kräver inte mycket, bara lite spänning, lite mänskliga relationer och så är biffen klar. Jag hoppas på fler säsonger. Uuh va gött att kolla :)

image52

Dags för jeans

image51

Kanske ett par som matchar årstiden, dags för ett par ljusa m.a.o. När jag nu ska få råd med det...

Äntligen

har Jonas spelat igenom sitt CoD Modern Warfare.

Jag tänkte; äntligen, nu kan jag få använda teven lite mer.
Jonas tänkte: äntligen, nu kan jag köpa Army of Two istället.


apigt.

Nya singstarlåtar

Satt och svarade på mail ett tag, man blir alltid lite nedstämd av det. För att muntra upp mig lite köpte jag låtar till singstar, så nu har jag bland annat Fångad av en stormvind, Lordi och Whitney Houston att gapa till. Partey!
Ska dra iväg till f+f för lite hederlig påskmiddag, ska bli alla tiders! Ses och hörs!

image50

Whitney var fan hetare back in the days...

Långfredagen

Så var det dags för årets upplaga av långfredag. Drömde lite slemmiga mardrömmar så det var skönt att gå upp i hyfsad tid. Vi hade tänkt oss att styra kosan mot barista för att käka en värd frukost, men det verkar dessvärre som att de hängt på trenden med söndagsstängt. Helt störande för personalen att man alltid kan se dem över cam på nätet.

Nej, det blir nog källargymmet istället. See ya!

All over the world

Det pirrar lite i kroppen när jag ser bilderna på flickr. Det finns en grupp där som heter feminism, och där har (mestadels) kvinnor och män från hela världen samlat bilder på allt möjligt.
Det är många bilder på demonstrationer, torgmöten, festivaler m.m. Men där finns också bilder på kvinnor och tjejer, från olika länder, med olika utseenden och med olika känslor.
Det känns skönt att se dem, att se att man inte är ensam. Det finns en röd tråd som knyter ihop alla dessa människor från världens alla hörn, det är viljan, styrkan och hoppet. om förändring. Jag ser det i deras ögon och det pirrar lite i kroppen.

Jag ville lägga in en bild här men kom på att det nog inte är så smart, så gå in och kolla själva.

Fan, jag måste skriva ett brev kom jag på.

image48
image49

Anden i glaset...

...verkar fortfarande vara hett.
När jag gick i högstadiet så lekte jag det för sista gången. Det finns vissa grejer som folk inte verkar tröttna på, och en av dem är anden i glaset.
Nu leker nior och gymnasie-ettor med ödet här på gården, och de är övertygade om att det verkligen är en ande som för det kantstötta dricksglaset över spelplanen som de själva snickrat ihop av två affischer. Jag vill inte bryta deras oskyldiga lek med min skepsism, och faktiskt så tror jag inte att det skulle gå. De tror på det här, och jag blir glad, för det visar lite att de tuffa killarna fortfarande är barn innerst inne. Det är lätt att glömma det ibland.

image47

En riktig spelplan. Kanske vore något att köpa in...

Snart påsklov!

Sitter och segar mig fram genom minutrar på jobbet. Väldigt lite kids idag...antar att det är en del supande på gång på byn. Passade på att beställa Glöd (grym tidning) och Chili (bra tidsfördriv) till gården.
Nu ska jag skicka ett par mail och smörja in sjöjungfrun, tattos är lite som bäbisar ibland.
Hoppas min loverboy har hittat på nåt skoj tills jag kommer hem, tankat nån grym film eller så.

Bästa påskägget

Jag skulle vilja ha ett sånt här ägg. Även på Lush kan man handla på nätet, coolt, men det är ju så himla gött att gå i deras butiker också.

image46


Fortsätta eller inte?

Jag har prenumenerat på Bang ett tag. Nu fick jag hem ett brev om jag ville fortsätta. Jag vet inte hur jag ska göra, aah. Ibland förstår jag mig inte på tidningen, ibland ger den mig viktiga insikter... Får nog fortsätta fundera ett tag.

image45

SCANIA Cup!!

Nu ska jag skjussa lillebrorsan som ska iväg och spela Scania Cup i Södertälje. Han är görnervös verkar det som, skulle jag också va, cupen är större än SM för de här kidsen, så himla kul att de kom med! Håll tummarna nu.

Hatspelet nr.1

Borde totalförbjudas, speciellt för folk över 25.

image44

Lätta fötter



Nya, lätta, fina skor som är lätta att springa runt i vill jag ha. Den vita kängan till vänster fastnade ja för, diggade skosnörena. Nu kan man tydligen shoppa från Din Sko på webben. Blir nog till att ägna långfredagen till avancerad nätshopping.

Nya tränaren

Det kära basketlaget här i Knife town har fått en tränare, så nu kan vi köra järnet.
Första träningen har jag registrerat uttryck som "tjejpass", "bögsport" och "fjolligt spel", vi får väl se hur detta slutar. Han verkar vara en seriös och bra tränare i övrigt, och laget behöver verkligen en tränare så jag håller mig lugn på ytan, men inombords kokar det.

Dessutom är jag jävligt trött på alla nöt som tror att feminister är lesbiska, skärp er!

EM i simning också!

Jättespännande att följa som gammal avdankad simmare. Jag hejjar så klart på Christoffer "Totte" Wikström, han är tusan värd en medalj han också. Kul att man kan följa detta på lite olika ställen, bland annat Stefan Nystrands blogg och på Svenska Simförbundets EM-sida.

Frauenparkplätze!

Maria och jag var på möte med kommunen och tog därefter frukost på barista. Säger bara det, deras chailatte är inte bara underbar, man blir kissnödig också. Så efter lite fönstershopping gick vi till "kontoret" och kollade in lite grejer på nätet. Fastnade bland annat på unt.se och hittade denna skrämmande skylt bland läsarnas bilder. Så himla tradigt.

image38

Han borde också börja blogga den där...

image37

Han har posen, han har laptoppen, han har det som krävs. Niiice.

Min färska tattoo

Nuså är man nygaddad och fin. För er som vill veta hur det känns så är det som att dra en glasbit genom huden, sticka en nål i ett sår och lite som getingstick på en gång. Inte så farligt alltså.
Här kommer vår foto-session:

                           

 

Smart pyssel

Har gjort tuffa pärlplattor (örhängen, kylskåpsmagneter) på löpande band. Känns som om det börjar bli dags för en LP-skål. Lätt, snabbt och helt rätt. Måste dock införskaffa en rostfri bunke, är inte det något varje husmor bör ha hemma? Fler tuffa tips på Ung och galen.

image24

Det gör lite ont

i tatueringen nu. Har precis tvättat den och det svider, plus att byxorna just ligger uppepå. Men lite smärta är det tusan värt. Ska lägga upp bilder senare.

Till min sambo:

Även om tatueringen svider så sved det mer när du kallade min litteratur för propaganda. Du tar inte min tro och åsikt på allvar. Det är livet för mig.


Nu jävlar är det dags!

image23

handslaget som avgjorde det hela. på fyllan.

GUTS

Gunnareds Tjejer i Samverkan. Så himla coola. Jag vill att det ska finnas fler sådana här ställen, där aktiva tjejer kan göra saker tillsammans, säga att de gjort det, att det var de som klarade det. Tillsammans och med sig själva. Grymt.

Jag läste faktiskt om det i min nya bok. Den har redan inspirerat mig, jag gillar't.

Kolla in länkarna och läs mer: GUTS egna hemsida, Guts i p3 (ja, de har gjort ett eget radioprogram!), Nora Alawies blogg (hon är med och driver det hela).

Jag vill också ha ett sånt ställe, nån som vill starta ett i Uppsalatrakten? Hör av dig!

Stora tatueringsdagen!

Ja, då var det dags då. Fan, jag är bra nervös ändå. Lite i alla fall. Gaaah!

Keeps me going

känns skönt att Looptroop Rockers är tillbaka i gamet. Med denna vid sin sida kan man ju inte vara annat än munter.

Appropå tid...

        

...så himlarns fräsig klocka, hoppas verkligen att jag skulle kunna få ett ex av Adidas Candy i födelsedagspresent till exempel kanske. Helst en vit. (TIPSTIPSTIPS) Dessutom vill jag ha en adidasjacka i valfri fräsig färg.

Köpte Äga Rum idag så det blir till att läsa den i afton, efter alla teveprogram jag ska se då. Dessutom chackade jag en deckare, var längesen nu.

Fan, det känns lite pirrigt i kroppen ändå.

Jag skiter i träningen idag

trots att jag redan nu har dåligt samvete över detta, men jag känner att det inte kommer gå bra idag och då är det inte kul.

Något som däremot är kul är alla teveprogram jag ska kolla på ikväll, känns som gamla goda tiden då teve faktiskt var nice.
Schemat ser ut som följer:

  • 20:00 tv4: Anna Pihl - har alltid gillat tjejer i maktpositioner, dessutom är det spännande emellanåt.
  • 20:30 Svt 1: Häxdansen - kan bli bra, kan bli töntigt. Häxjakt har alltid varit ett hatobjekt för mig så det blir intresting.
  • 21:00 - 21:54 Paus och middag
  • 21:55 Kanal 5: 100 höjdare - yes, äntligen är de tillbaka! Feel-good program så det heter duga.
  • 22:55 Kanal 5: Lilla Al Fadji & Co - jag diggar Abu Hassans affärsidée "lilla dotterförrådet". Kan bli kul.

Jäjä, ska väl ta och jobba i alla fall.

image16

Köp boken!

Högst upp på vill-ha-listan just nu ligger Moa Elf Karlén och Johanna Palmströms nya bok Äga Rum. Beskrivning.

Äga rum är ett manifest över den unga feministiska rörelsens frågor, tankar och drömmar! Texterna är helt nyskrivna av unga tjejer och killar med skiftande bakgrund. Boken är ett uppslagsverk över den unga feministiska rörelsen i Sverige idag. Helt nödvändig läsning för alla med minsta intresse för jämställdhet och könsbalans!

Visst låter det så himla spännande! Åsikter, strategier och tankar i mitt favoritämne, det kan knappt bli bättre. Dessutom har den fått grymma rescensioner. Jag längtar!

image15




 

Skrynklig tatuering?

Det här med tatueringar är svårt. Vart är det egentligen snyggast att ha en? Och hur ofta och i vilka lägen vill man att den ska synas?

Jag har funderat ganska mycket på hur en tatuering egentligen ser ut på skrynklig hud. Det är väldigt sällan man ser gamla människor med tatueringar. Ännu mer sällan ser man gamla gummor med tatueringar (om det inte är nån stamgrej). Man vill ju liksom inte att det ska bli fel, varken nu eller när man i 80-årsåldern ligger och glänser på Rivieran.

image14 nej precis...


Jag hatar måndagar!

Fyfan, var så jävla trött imorse, men pallrade mig ändå upp och gjorde mig klar snabbt som blixten, men självklart glömde jag plånboken så det var bara att vända på stationen och fara hemåt igen. Jag hatar att cykla i regn! Jag hatar att gå upp tidigt! Jag hatar måndagar!

Denna dagen

Nu börjar det bli söndagsångest här. Brunchen var ganska urplockad när vi kom och jag som trodde jag var bra på singstar fick motsatsen bevisad... Har i alla fall tränat och nu är det dags att kolla på Sjöfartsnytt (missade den när den gick på teve för ett tag sedan) och käka lite nice fruktsallad.

Juste, var på Bodyshop och köpte ansiktstvätt så nu kommer mina finnar få vad de tål. Jonas hälsar.

     

Jag älskar att Uppsala är studentstad

Vad skulle man göra om man inte kunde ta en söndagsbrunch på V-dala ibland?

Singstar för hela slanten

Igår brände jag däck runt hela Uppsala för att få tag på ett ps3 åt Jonas. Tillslut hittade vi ett med tillhörande singstar och jag har skrålat som om jag inte visste bättre. Kuligt.

Hämtade upp syster + kusin så att vi kunde battla också. En grej jag inte fattar är varför det är så jävla dyrt att lägga till massa låtar till spelet, borde vara gratis när man köpt det ju!

Nej, ska nog testa en låt till.

image2

Och så var det dags igen...

(...att testa mitt tålamod som runnit ut för längesen -är det Feven som skrev det?) Ja, jag ger inte upp i första taget. Misslyckas jag med en blogg så startar jag på ny kula. Ses!

RSS 2.0